Herberg Sellingen

Voor een voortreffelijk diner

Wij vragen u om ons te melden wanneer u allergisch bent voor bepaalde ingrediënten.
Van de gerechten die wij serveren hebben wij informatie beschikbaar over de belangrijkste
allergene stoffen die er mogelijk in voorkomen.

Wanneer u a la carte wilt eten met een gezelschap van 8 personen of meer, kunt u uit
maximaal 4 verschillende hoofdgerechten uw keuze maken.

Soep

Mosterdsoep met (of zonder) spekjes €  6,00
Soep van de week €  6,00

Voorgerechten

Rundercarpaccio, geserveerd met salade, balsamicodressing, pijnboompitjes en Old Amsterdam € 10,50
Gebakken gamba’s met een pittige knoflookroomsaus € 9,50
Gekonfijt kwartelpootjes, geserveerd met een puree van knolselderij en een krachtige jus € 9,75
Surf en Turf, dun gesneden kalfsrosbief, geserveerd met rucola kappertjes en een tonijnmoyonaise € 10,50
Antipasti, pancetta, serranoham en salami geserveerd met donkerbruin stokbrood, abrikozenchutney, tappende en kruidenboter € 10,50
Gebakken kastanjechampignons met bosuitjes en een dressing van balsamico, ketjap en sesam, geserveerd in een papadum € 9,50
Warm geitenkaastaartje met tijm en honing, geserveerd met een abrikozenchutney € 10,50
Voorjaarssalade met rucola, ingelegde gele bietjes en krokant gebakken victoriabaars € 9,50

Hoofdgerechten

Pittig gekruide kippendijen met een sesam sojasaus € 19,50
Lamsfilet met een kruidige sinaasappelsaus € 27,50
Varkenshaasmedaillons met een blauwe kaassaus € 19,50
Kogelbiefstuk van het Black Angus rund met een pepersaus € 26,00
Krokant gebakken kalkoenfilet met een tomatensaus van zongedroogde tomaatjes € 19,50
Schnitzel Metternich, belegd met een groentemix en gegratineerd met kaas € 20,50
Rib roast, gepekelde varkensrib (ca. 350 gram) met een honing tijmjus € 24,50
Voor de visliefhebbers hebben wij op het krijtbordje wisselende visgerechten, afhankelijk van het aanbod op de visafslag
We hebben wisselende vegetarische gerechten van de chef € 20,50
Huisgemaakte kaasfondue, geserveerd met rauwkost en stokbrood € 20,50
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met Vlaamse friet,
een groentegarnituur en een salade

Nagerechten, ijscoupes en coffees of koffie

Blini’s met een gelei van boerenjongens, een bol Malaga-ijs en slagroom € 7,50
Een warme chocoladetaartje van pure chocolade met zachte kern,  met een bol cassissorbet-ijs, zwarte bessensaus en slagroom € 8,75
Griekse Yoghurt met gekaramelliseerde noten en honing € 6,00
Luikse wafel met warme kersen, een bol vanille ijs en slagroom € 6,50
Bananenparfait, geserveerd met bananenspekkoek, slagroom en chocoladeschaafsel € 9,50
Monsieur brun; 3 bolletje donker chocolade-roomijs met slagroom en warme vanillesaus € 6,00
Coupe noten karamel; walnotenijs, karamelijs, gekaramelliseerde noten, met karamelsaus en slagroom € 8,50
Dame blanche; 3 bolletjes vanille-roomijs met slagroom en warme chocoladesaus € 6,00
Kinderijsje; een bolletje vanille-ijs en aardbeienijs met slagroom en een leuke versiering € 3,75
Irish Coffee, met Ierse Whiskey € 6,00
French Coffee, met Grand Marnier  € 6,00
Jamaican Coffee, met Tia Maria € 6,00
Dokkummer kofje, met Berenburg  € 6,00
Mexican Coffee, met Kahlua € 6,00