Herberg Sellingen

Voor een voortreffelijk diner

Wij vragen u om ons te melden wanneer u allergisch bent voor bepaalde ingrediënten.
Van de gerechten die wij serveren hebben wij informatie beschikbaar over de belangrijkste
allergene stoffen die er mogelijk in voorkomen.

Wanneer u a la carte wilt eten met een gezelschap van 6 personen of meer, kunt u uit
maximaal 4 verschillende hoofdgerechten uw keuze maken.

Soep

Mosterdsoep met (of zonder) spekjes €  7,75
Soep van de week €  7,75

Voorgerechten

Rundercarpaccio, geserveerd met rucola, balsamicodressing, pijnboompitjes en oude kaas € 13,50
Voorjaarssalade, met verschillende slasoorten, gele biet, noten, mangochutney, bitterballen van geitenkaas en notendressing € 13,50
Gebakken gamba’s met een pittige knoflookroomsaus € 14,50
Carpaccio van gerookte ribeye, met nootjes, pittige cress en een frambozendressing € 13,50
Rivierkreeftjescocktail, geserveerd met salade,  grapefruit , een cointreau mayonaise en een rivierkreeftkroketje € 14,50
Gebakken kastanjechampignons met bosuitjes en een dressing van ketjap en sesam, geserveerd in een papadum € 10,50
Plank vooraf, met bruchetta en stokbrood, brie, olijven, kruidenboter, chutney en 2 ham/kaas bitterballen € 12,50

Hoofdgerechten

Mixed Grill, rund, varken en kip met een pepersaus € 24,50
Kippendijen met een pittige sesam-ketjap saus € 22,00
Kogelbiefstuk van het Black Angus rund geserveerd met een rode portsaus en een bitterbal van draadjesvlees € 29,50
Kalfsstoof, langzaam in rode wijn gegaarde kalfsrib met ui, peen en tomaat, geserveerd met rijst €22,50
Varkenshaas  met een zachte mosterdsaus en crumble van uitgebakken pancetta € 23,50
Eendenborst filet met een kruidige sinaasappelsaus € 23,50
Schnitzel met gebakken spek en ui € 23,00
Lamsfilet met een honing tijm jus € 27,50
Vegetarische- en vis-gerechten staan op het krijtbordje. Is het niet je keus, vraag dan naar de alternatieven
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met Vlaamse friet,
warme  groente en een salade

Nagerechten, ijscoupes en coffees

Triffle a la tiramisu, krokante amandelkoekjes, Amaretto koffiemascarpone, cacao en een  klein glaasje amaretto € 11,50
Vraag naar het regelmatig wisselende ‘Dessert van de Chef’
Een warme chocoladetaartje van pure chocolade, met een bol vanille- ijs, mango-passievruchtensaus en slagroom € 9,50
Griekse Yoghurt met walnoten en honing € 7,50
Warme Appelstrudel met vanille saus, een bolkaneelijs en slagroom (Bereidingstijd ca. 10minuten) € 10,50
Coupe noten karamel; walnotenijs, karamelijs, gekaramelliseerde noten, met karamelsaus en slagroom € 9,50
Dame blanche; 3 bolletjes vanille-roomijs met slagroom en warme chocoladesaus € 8,50
Coupe advocaat; 3 bolletjes vanille roomijs, slagroom, advocaat en chocolade krullen € 8,50
Zoetzure citroen, citroen sorbetijs, lemon curd, mini scone, citroenroom, merengue en een klein glaasje limoncello € 11,50
Kinderijsje; een bolletje vanille-ijs en aardbeienijs met slagroom en een leuke versiering € 4,25
Irish Coffee, met Ierse Whiskey € 8,50
French Coffee, met Grand Marnier  € 8,50
Jamaican Coffee, met Tia Maria € 8,50
Dokkummer kofje, met Berenburg  € 8,50
Mexican Coffee, met Kahlua € 8,50