Herberg Sellingen

Voor een voortreffelijk diner

Wij vragen u om ons te melden wanneer u allergisch bent voor bepaalde ingrediënten.
Van de gerechten die wij serveren hebben wij informatie beschikbaar over de belangrijkste
allergene stoffen die er mogelijk in voorkomen.

Wanneer u a la carte wilt eten met een gezelschap van 6 personen of meer, kunt u uit
maximaal 4 verschillende hoofdgerechten uw keuze maken.

Soep

Mosterdsoep met (of zonder) spekjes €  7,00
Soep van de week €  7,00

Voorgerechten

Rundercarpaccio, geserveerd met rucola, balsamicodressing, pijnboompitjes en Old Amsterdam € 11,50
Herfstsalade met blauwe kaas, vijgen, pecannoten, met een huisgemaakte perenchutney en een notendressing € 10,25
Gebakken gamba’s met een pittige knoflookroomsaus € 11,50
Hertencarpaccio met gedroogde cranberries, pistache nootjes, pittige cress en een truffelmayonaise € 12,50
Gekonfijt eendenboutje op een salade van zuurkool, appel en mosterd € 12,50
Hartige clafoutis, eiertaartje met groente en kaas uit de oven, geserveerd met een uienchutney € 10,50
 Met knoflook gebakken paddenstoelenmelange, geserveerd met rustiek broodtrostomaat € 13,50
 “plank”, 2 winterse chutneys, cranberrycompote, pate, pancetta, samen met bruschetta en stokbrood € 12,50

Hoofdgerechten

Zachte hertenbiefstuk met een frisse cranberrycompote € 26,50
Sucadesteak, geserveerd met een volle rode port-wijnsaus € 23,50
Eendenborstfilet met een krachtige zoete jus met vijgen en port € 24,00
Varkenshaas medaillons, samen met salie omwikkeld met gerookt buikspek en geserveerd met een blauwe kasssaus € 21,50
Wildstoof van hert, haas en zwijn, gestoofd met rode wijn, spek,ui, peperkoek en cranberries geserveerd met een stamppotje € 23,50
Pittige gekruid maar toch zachte kippendijen met een sesam- ketjapsaus € 21,00
Varkensschnitzel met een romige paddenstoelensaus € 20,50
Visgerechten staan op het krijtbordje en zijn afhankelijk van wat er op de afslag voorhanden is
Vegetarische gerechten staan op het krijtbordje. Is het niet je keus, vraag dan naar de alternatieven
Huisgemaakte kaasfondue, geserveerd met rauwkost en stokbrood € 24,50
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met Vlaamse friet,
warme  groente en een salade

Nagerechten, ijscoupes en coffees

 Amandeldessert met crunch van amandelamaretti, daarop amaretto mascarpone en afgedekt met een compote van gedroogde abrikoosjes, geserveerd met een kleintje amaretto € 10,50
Warme appelstrudel met vanille-saus, een bol kaneelijs en slagroom (bereidingstijd ca. 10 minuten) € 9,00
Een warme chocoladetaartje van pure chocolade, met een bol vanille- ijs, mango-passievruchtensaus en slagroom € 8,75
Griekse Yoghurt met gekaramelliseerde noten en honing € 7,00
Wafel, met warme kersen, vanille-ijs en slagroom € 7,75
Coupe noten karamel; walnotenijs, karamelijs, gekaramelliseerde noten, met karamelsaus en slagroom € 8,75
Dame blanche; 3 bolletjes vanille-roomijs met slagroom en warme chocoladesaus € 7,00
Coupe advocaat; 3 bolletjes vanille roomijs, slagroom, advocaat en chocolade krullen € 7,00
Coupe Herberg;vers fruit,vanille-roomijs,vruchtensaus en slagroom € 8,50
Kinderijsje; een bolletje vanille-ijs en aardbeienijs met slagroom en een leuke versiering € 4,25
Irish Coffee, met Ierse Whiskey € 7,50
French Coffee, met Grand Marnier  € 7,50
Jamaican Coffee, met Tia Maria € 7,50
Dokkummer kofje, met Berenburg  € 7,50
Mexican Coffee, met Kahlua € 7,50