Herberg Sellingen

Voor een voortreffelijk diner

Wij vragen u om ons te melden wanneer u allergisch bent voor bepaalde ingrediënten.
Van de gerechten die wij serveren hebben wij informatie beschikbaar over de belangrijkste
allergene stoffen die er mogelijk in voorkomen.

Wanneer u a la carte wilt eten met een gezelschap van 6 personen of meer, kunt u uit
maximaal 4 verschillende hoofdgerechten uw keuze maken.

Soep

Mosterdsoep met (of zonder) spekjes €  7,00
Soep van de week €  7,00

Voorgerechten

Rundercarpaccio, geserveerd met rucola, balsamicodressing, pijnboompitjes en Old Amsterdam € 11,50
Quinoa salade met verschillende slasoorten, quinoa, gerookte rode biet, geitenkaas, pecannoten en appelpartjes € 10,50
Gebakken gamba’s met een pittige knoflookroomsaus € 12,50
Asperge salade, met asperges en gerookte zalm € 15,00
Gerookte eendenborst filet, dun gesneden, met partjes sinaasappel, nootjes en frambozendressing € 11,75
Rivierkreeftjes cocktail, geserveerd op salade samen met een cointreau mayonaise € 13,50
Pappadum, met dun gesneden verse tonijn, pittige cress, geroosterde sesamzaadjes en sojamayonaise € 12,50
Plank vooraf, bruchetta en stokbrood, chutney, olijven, kruidenboter tapenade en taleggio (Italiaanse romige kaas) € 12,00

Hoofdgerechten

Klassiek bereide asperges, met (of zonder) ham, ei en geklaarde boter € 25,00
Asperges met een hollandaisesaus en gebakken zalmfilet € 35,00
Kogelbiefstuk van het Black Angus rund met een krachtige portsaus en  een bitterbal van draadjesvlees € 27,00
Mixed grill, rund, varken, kip met warme knoflooksaus € 23,50
Varkenshaas, geserveerd met een blauwe kaassaus en crumble van pancetta € 20,50
Lamsgehakt, mediterraan gekruid met couscous, rozijntjes en vijgen, met een frisse yoghurt mint saus € 22,50
Pittige gekruide kippendijen met een ketjaproomsaus € 20,50
Varkensschnitzel met een romige champignonsaus € 19,50
Visgerechten staan op het krijtbordje en zijn afhankelijk van wat er op de afslag voorhanden is
Vegetarische gerechten staan op het krijtbordje. Is het niet je keus, vraag dan naar de alternatieven
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met Vlaamse friet,
warme  groente en een salade

Nagerechten, ijscoupes en coffees

Warme apfelstrudel, met een bolletje kaneelijs, slagroom en vanillesaus (bereidingstijd ca.15 min.) € 9,50
Toffe peer, Bastogne crumble, romige perenmascarpone, afgedekt met perengelei en pistachenootjes € 9,50
Een warme chocoladetaartje van pure chocolade, met een bol vanille- ijs, mango-passievruchtensaus en slagroom € 8,75
Griekse Yoghurt met gekaramelliseerde noten en honing € 7,00
Kopje Cappuccino, cappuccino ijs, mokka-saus, slagroom en een kleintje koffielikeur € 8,50
Coupe noten karamel; walnotenijs, karamelijs, gekaramelliseerde noten, met karamelsaus en slagroom € 8,75
Dame blanche; 3 bolletjes vanille-roomijs met slagroom en warme chocoladesaus € 7,00
Coupe advocaat; 3 bolletjes vanille roomijs, slagroom, advocaat en chocolade krullen € 7,00
Kinderijsje; een bolletje vanille-ijs en aardbeienijs met slagroom en een leuke versiering € 4,25
Irish Coffee, met Ierse Whiskey € 7,50
French Coffee, met Grand Marnier  € 7,50
Jamaican Coffee, met Tia Maria € 7,50
Dokkummer kofje, met Berenburg  € 7,50
Mexican Coffee, met Kahlua € 7,50