De omgeving van Herberg Sellingen

Cultuur

Het klooster in Ter Apel is het enig overgebleven plattelandsklooster in Europa. Vele nationaliteiten bezoeken jaarlijks dit klooster met zijn wisselende tentoonstellingen en exposities.

De eeuwenoude vesting in Bourtange is volledig in zijn oude staat hersteld. Loop door vesting of over de verdedigingswallen. Voel en proef hoe het er in “hetere” tijden aan toe ging.

Bezoek de galerie van kunstenares Maya Wildevuur en bewonder haar kunstwerken. Combineer dit met een bezoek aan De Blauwe Stad. Een groot kunstmatig meer midden in het prachtige Oldambt.

Nieuweschans en Oudeschans. Twee oude vestingplaatjes met veel (verborgen) historie. Zeker de moeite van het bezoeken waard.

Van de borgen, landgoederen, in Groningen moet u er toch minimaal één bezocht hebben. Mooie tuinen en fraaie (kunst)collecties halen u even uit de drukte van alledag. Op www.borgeningroningen.nl kunt u ze allemaal bekijken.

Misschien geen cultuur, maar wel indrukwekkend! Bezoek de Meyer Werft in Papenburg. Bewonder de schaalmodellen in de expositieruimte en zie hoe hier de grootste cruiseschepen ter wereld worden gemaakt. En hoe? Dat zal u verbazen!